KRISTALI

KALCIT – ubrzava duhovni razvoj. Donosi emocionalnu stabilnost, dosljednost, samouvjerenost. Razvija sposebnost prevladavanja izazova. Ohrabruje preobrazbu ideja u akciju, pojačava energiju, majstorstvo i uspjeh. Stimulira metabolizam, vrlo je blagotvoran za imunitet i srce. Pojačava rast kod djece. Povoljno djeluje na kožu, crijeva, stimulira liječenje tkiva i kosti.

kalcit
kalcedon

KALCEDON – pročišćava misli, utječe na objektivnost, ublažava loše snove, pozitivno djeluje na žučne kamence, oči, grlo. Uravnožava energiju na fizičkom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom stupnju. Potiče dobrotu; ublažava ljutnju, neprijateljstvo i melankoliju. Pomaže apsorpciju minerala, daje porazast mentalne stabilnosti i smanjuje simptome senilnosti.

LABRADORIT – emitira snažnu svjetlosnu energiju, ovo je kamen preobrazbe. Pruža jasnoću i uvid u našu sudbinu. Pomaže u prisjećanju snova i omogućuje njihovo korištenje u svakodnevnom životu. Uklanja stres i tjeskobu, pomaže u rješavanju podsvjesnih problema, pruža mentalnu prosvjetljenost. Jača imunitet, mišiće i krvotok; povećava intuiciju i mističnu mudrost. Stimulira mozak, smanjuje ljutnju i stres; čisti, balansira i štiti auru. Oslobađa čitavu sobu od negativnih energija i pomaže kod poslovnih uspjeha.

labradorit
lapis lazuli

LAPIS LAZULI – donosi iskrenost, otvorenost, unutarnju moć, intuiciju, kreativnost, muževnost. Osnažuje um, tijelo i povećava svjesnost i duhovnu vezu. Pomaže izgraditi samopouzdanje i tradicionalno je kraljevski kamen. Donosi i povećava ljubav i vjernost u braku. Pomaže u prevladavanju plahosti. Također je dobar zaštitnik protiv fizičkih i psihičkih napada. Koristan je za sinuse, glavobolje, živčani sustav, govorne poteškoće, hipofizu, olakšanje boli.

MJESEČEV KAMEN – povećava žensku energiju, osjetljivost, intuiciju, psihičke sposobnosti. Štiti tijekom trudnoće, rođenja, putovanja na moru. Povezan je sa svim vrstama ljubavi. Dobro djeluje na hipofizu, probavni sustav, pretilost, zadržavanje vode, hormonske poteškoće, menstrualne poteškoće. Kamen čistoće i nade.

mjesećev kamen
oniks

ONIKS – pomaže u nošenju s izazovima u životu, posebno s onim koji uzrokuju iscrpljivanje energije. Pomaže s uzemljenjem i kontroliranjem viša neželjene energije. Koristan je za porast izdržljivosti i hladnokrvnosti.

RUBIN – donosi cjelovitost, odanost i sreću. Povećava velikodušnost i donosi blagostanje, romantičnu ljubav. Zaštitnik doma, posjeda, djece i psihe. Kamen visoke energije i moći, donosi iscjeljenje na svim stupnjevima.

rubin
safir

SAFIR – je kamen kreativnog izražavanja, intuicije, meditacije i povećava sve te stvari. Koristan je za mentalnu jasnoću i protiv depresije. Koristi se za spuštanje groznice i temperature, poteškoća sa sluhom, rak.

SODALIT – je kamen logike, racionalnosti, učinkovitosti i istine. Pomaže rad u grupi, stimulira razmišljanje, pomaže u prepirkama, svađama i drugim neslaganjima. Potiče poštene emocije i donosi porast inteligencije i znanja. Koristan je za žljezde, oči, probavni sustav, nesanicu, nedostatak kalcija, za brže liječenje prehlada.

sodalit
stromatolit

STROMATOLIT – potiče metabolizam i lučenje, jača tjelesno tkivo. Duboko prodire kroz korijensku čakru i prepravljuje cijelo tijelo osjećam mira, sigurnosti i ugode.

UNAKIT – je kamen blage, ali i moćne energije. Donosi bezuvjetnu ljubav za čovječanstvo, povezanost i okupljanje. Vrlo je koristan za vrijeme trudnoće i rađanja. Koristan je za srce, cirkulaciju, ženski reproduktivni sustav, olakšava trudnoću, u manjoj mjeri za muški reproduktivni sustav, problemi s težinom.

unakit