Kristali se mogu koristiti na dulje vrijeme, oni nemaju nikakvih štetnih efekata, niti su otrovni. Jasno, NIKAD ne uzimati kristale interno ( jesti ih )!! Oni ne pomažu tijelu svojim kemijskim sastavom koje bi tijelo eventualno trebalo, već oni su određenog kemijskog sastava i STRUKTURE koja izaziva određene vibracije i frekvencije! Kristali pomažu energetskim putem, a ne mehaničkim ili kemijskim ( npr. poput skalpela ili tableta ). Imajte to uvijek na umu.

Kako djeluje liječenje

Kristali imaju sposobnost zadržavanja i emitiranja vibracija energije. Kada se kristal stavi u sat, baterija šalje stalno punjenje kroz kristal. Kristal apsorbira naboj, a zatim ga oslobađa tako preciznom brzinom koja omogučuje da sat zadržava optimalno vrijeme. Kristali utječu na naša elektromagnetna energetska polja  ili suptilna tijela koja okružuju i prožimaju fizičko tijelo. To uključuje eterična, emocionalna i mentalna tijela, koja se zajednički nazivaju aura.

Kristali apsorbiraju, usredotočuju, usmjeravaju i raspršuju naša
energetska polja kako bi omogućili bolesnom ili izvan ravnotežnom
tijelu da ponovno pronađe prirodni energetski ritam. Odgovarajući
kristali mogu se postaviti na sedam glavnih čakri, koji izgledaju kao različiti kružni kotači suptilne enrgije, koji se nalaze u središtu torza. Oni povezuju suptimalna energetska polja našeg aure
tijela i suptilnim i fizičkim cirkulacijskim tijekovima. Zato
nosi određene kristale kao što je žuta citrina pomaže vas podići,
kvarcni ruž koji pomaže kod ublaženja srčane bolesti i ametis koja
pomaže pri smirenju i spavanju.

KRISTALOTERAPIJA

Kristaloterapija je prirodna terapija koja je jednostavne strukture i lako ju je primjeniti. Primjenjuju je mnogi alternativni liječnici. Struktuirana je tako da mnogi ljudi mogu poboljšati svoje zdravlje i koristiti opisane metode tretmana kristalima, te vrlo vjerojatno izlječiti čitav niz bolesti i tegoba bez profesionalne medicinske pomoći. Ne trebate ići doktoru svaki put kad se prehladite. K tome, tako se još i pridonosi dodatno otežanje ogromnom povećanju troškova sektora zdravstva. Prioritet nam je da se sami puno bolje brinemo za vlastita tijela i zdraviji život. Ekstremno je važno da shvatimo da smo mi sami odgovorni za vlastito zdravlje i da uzmemo tu odgovornost na sebe.

Za kristaloterapiju je potreban set od 10 kristala, među kojima, jedan kristal mora biti gorski kristal. Gorski kristal, takođe, može zamijeniti bilo koji kristal jer pripada svim energetskim centrima. Devet kristala koje koristimo, biramo, najbolje intuitivim putem, a po boji, tj. prema energetskom centru kom određeni kristal pripada. Sve kristale moramo očistiti i napuniti, adekvatno načinu na koji se prazne i pune. U kristaloterapiji ne smijemo koristiti energetski zaprljane kristale, kristale koji nisu održavani, a nikada i nikako pozajmljeni. Kristali se ne pozajmljuju!