Balzam i sjajilo za usne iz kućne radinosti!

 

Za njegovane i lijepe usne primarno je napraviti kvalitetan piling. Iskoristite četkicu za zube da uklonite mrtvu kožu i stimulirate cirkulaciju. Možete napraviti i smjesu od šećera, meda, soka od limuna i maslinovog ulja. Kružnim pokretima lagano utrljajte smjesu na usne i ostavite 15 minuta te isperite toplom vodom. Nakon pilinga nanesite balzam za njegu. Ovaj postupak odmah daje rezultate  mekih i punijih usana.

 

Prirodni balzam za usne od ricinusovog ulja

Napravite balzam za usne tako da u bijeli pčelinji vosak stavite u posudu i zagrijavate dok se ne otopi,ne smije zakipjeti. Sada u otopljeni vosak umiješate prehrambenu boju i ostavite da se vosak ohladi. U vruće ricinusovo ulje umiješate već obojeni pčelinji vosak i miješajte dok ne postane kremasta masa,tada dodate nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Kremu stavite u male posudice i pustite da se ohladi i zgusne,a potom je dobro zatvoriti.

 

 

Prirodno sjajilo za usne

Pomiješajte 1 čajnu žličicu bademovog ulja, 10-ak brusnica te 1 čajnu žličicu meda. Stavite na vatru oko pet minuta miješajući cijelo vrijeme sve dok ne počne kipjeti, a kada smjesa poprimi kašastu konzistenciju maknite s vatre. Izlijte u posudicu za sjajilo prije nego se ohladi te pustite da odstoji neko vrijeme. Sada imate vlastito sjajilo spremno za upotrebu.

Podjeli tvoje misli