Važnost kvalitetne njege tijela i pažnja koju dajemo koži

Koža je naš najveći organ, prosječne površine od čak 2 m2. Osim što sudjeluje u procesu termoregulacije organizma i znojenju, njezina najvažnija uloga je zaštita tijela od vanjskog svijeta.

Razni negativni vanjski utjecaji (stres, zagađenje, UV zračenje, vjetar…) svakodnevno utječu na kožu pa je pravilna i redovita njega tijela izuzetno važna za očuvanje njezinog zdravlja i ljepote.
Većina žena je sklonija više pozornosti posvetiti njezi lica, njegujući ju skupljim i kvalitetnijim proizvodima, dok istovremeno zanemarujemo važnost njege kože tijela. Iako se koža tijela i koža lica razlikuju po debljini i tipovima, oboje ih je važno njegovati kvalitetnim proizvodima koji neće naštetiti koži, ali ni organizmu u cjelosti.
Godišnje u organizam prosječna žena unese između 4 i 6 kilograma raznih kozmetičkih proizvoda, većinom kroz kožu tijela.

 

Koža tijela prirodno je deblja i manje bogata sebumom od kože lica. Kao rezultat toga, sklona je suhoći. Ovo stanje može biti pogoršano odjećom, zbog stalnog dodirivanja sa kožom, tvrdom vodom, sapuna i gelova za tuširanje, i našoj tendenciji da se prebrzo sušimo nakon tuširanja. Kako bi se zaštitili, naše oštećeno tijelo reagira tako što proizvodi sve više i više stanica. Stratum corneum postaje sve deblji i vaša koža postaje gruba. Redovita svakodnevna njega (kreme, losioni, ulja) + bogati piling jednom tjedno, pomaže da prekinete ovaj proces.

Mi s našim kremama brinemo se za Vašu njegu kože poput kreme od nevena, aloe vere, masline, ginsenga i mnoge druge. Probajte i uvjerite se sami!

Podjeli tvoje misli